REKLAMA
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Údené mäso s omáčkou
Recept na výborné údené mäso s hrachovou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g údeného mäsa
- 250 g hrášok
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice olej
- soľ, korenie
- 1 Lyžice hladká múka
- 1 l vývaru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso dôkladne omyjeme a dáme variť do osolenej vody. Ja obvykle varím mäso asi hodinu, ale záleží na veľkosti kúska.
2. Krok
Hrach uvarený v osolenej vode a scedený zmiešame s orestovanou cibuľkou na oleji a strúčikmi cesnaku.
3. Krok
Pridáme lyžicu hladkej múky, premiešame a zalejeme vývarom. Varíme na miernom ohni asi 20 minút. Ja vždy pridávam aj trochu vody z varenia mäsa.
4. Krok
Hotovú hrachovú omáčku rozmixujeme do hladka a môžeme podávať spolu s údeným mäsom.