REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Uhorkové rusle
Recept na uhorkové rusle, ktoré sa robia z prebytkov uhoriek.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 l voda
- 1⁄4 kg cukor
- 1 ks nakladač deko
- 1⁄2 l ocot
- uhorky
- Cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Uhorky očistíme, pozdĺžne prekrojíme a stred vydlabeme. Očistenú uhorku nakrájame na pásiky a pridáme k nej na mesiačiky nakrájanú cibuľu.
2. Krok
Následne si uvaríme nálev. Zmiešame vodu s cukrom, dekom a octom. Na sporáku ho privedieme do varu.
3. Krok
Horúcim nálevom zalejeme uhorky a necháme ich trochu vychladnúť - cca 5 minút.
4. Krok
Poliatím rusle zmäknú a my ich začneme plniť do pohárov.
5. Krok
Rusle sterilizujeme na 80°C približne 15 minút.
6. Krok
Následne ich vyberieme z hrnca, otočíme viečkom dole, zakryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť.