:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6G7wdLNZ0ZIZLzBv7jk/a58be3176048406f44dbc21f204056.jpeg)
Úžasný tvarohový koláč ku káve
Strúhané kakové cesto s tvarohom a višňami.
Ingrediencie
CESTO
- 200 g hladká špald celozrná múka
- 1 čl vanilkový cukor
- 4 pl práškový cukor
- 1⁄2 prášok do pečiva
- 2 pl kakao
- 1⁄2 žĺtka
- 125 g zmäknuté maslo
VIŠŇOVÁ ZMES
- 1 višňový džem
- 200 g Mrazené višne
- 2 pl cukor
- 1 pl škrob
TVAROHOVÁ VRSTVA
- 200 g ricotta
- 200 g hrudkovitý tvaroh alebo jemný
- 3 pl práškový cukor med
- 1 čl vanilkový cukor podľa chuti
- 1⁄2 balenia vanilkový puding
- 1⁄2 žĺtka
- 1 ks bielok
- trochu citrónovej kôry
Najnovšie letáky
Postup
CESTO: Zmiešame sypké a mokré ingrediencie zvlášť. Potom zo všetkého rukou vytvoríme guľaté cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do mrazničky aspoň na 1 hod.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6G7wdLNZ0ZIZLzBv7jk/cda126946d14a3a2fb4a94d94b7f6a.jpeg)
Po hodine polovicu cesta postrúhame na vymastený plech a trošku ho rukami utľapkáme. Dáme piecť 180°C/5 min. Horúci korpus potrieme džemom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6G7wdLNZ0ZIZLzBv7jk/2ed3ecf507c2c38d8c0942e4e32e7e.jpeg)
VIŠŇOVÁ ZMES: Môžeme použiť višňový kompót alebo necháme rozvariť mrazené višne, pridáme cukor a zahustíme škrobom rozpusteným v troške vody. Miešame do zhustnutia. Hotovú zmes necháme mierne vychladnúť a potom ju nanesieme na cesto potreté džemom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6G7wdLNZ0ZIZLzBv7jk/870385c93e2cbccd8a890fbddee7d1.jpeg)
TVAROHOVÁ VRSTVA: Vyšľaháme si bielok. Zvyšné suroviny zmiešame dokopy a potom k nim pridáme vyšľahaný bielok. Nanesieme na višňovú zmes.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6G7wdLNZ0ZIZLzBv7jk/30f5767078fe88088c90e1c8fa102c.jpeg)
Navrch postrúhame druhú polovicu cesta a dáme piecť. 180°C/cca 35 min.Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a odložíme do uzatvárateľnej dózy do chladničky, aby bol stále mäkký.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6G7wdLNZ0ZIZLzBv7jk/dabbd11883cde3ba39eba765461bf8.jpeg)