REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I6Cr1YhWCTDLMaw1ymFV/83291a6eca67d348441cfaf92a3084.jpeg)
Valentínske makrónky
Lahodné makrónky s valentínskym nádychom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 125 g mandľová múka
- 200 g práškový cukor
- 100 g bielky
- 25 g kryštálový cukor
- červené farbivo
- šťava z čiernych ríbezlí
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tak, že si do robota dáme vaječné bielky a začneme šľahať do tuhého snehu. Pridáme práškový cukor a premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I6Cr1YhWCTDLMaw1ymFV/47bf713576ae6ac040db9a20874ca5.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na záver do cesta pridáme farbivo a mandľovú múku. Všekto spolu vymiešame a cesto si dáme do cekrárskeho vrecka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I6Cr1YhWCTDLMaw1ymFV/9178c1697f5316fbda343021953c6e.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Na papier na pečenie si predkreslíme vzory srdiečok, to nám uľahčí cesto presne vytvarovať. Makrónky pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 8 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I6Cr1YhWCTDLMaw1ymFV/31f03d23198dad0ff24e3809750b92.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Pripravíme si plnku. Možeme použiť hotovú ríbezľovú omáčku alebo si ju môžeme pripraviť z ríbezľovej štavy a cukru. Dáme si ich na sporák a varíme do zhustnutia. Toutu zmesou koláčiky naplníme a prilepíme k sebe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I6Cr1YhWCTDLMaw1ymFV/3efcd0b0c602ec7e349913e4350b8e.jpeg)
Zdroj: Youtube