REKLAMA
Valentínske makrónky
Lahodné makrónky s valentínskym nádychom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 125 g mandľová múka
- 200 g práškový cukor
- 100 g bielky
- 25 g kryštálový cukor
- červené farbivo
- šťava z čiernych ríbezlí
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tak, že si do robota dáme vaječné bielky a začneme šľahať do tuhého snehu. Pridáme práškový cukor a premiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na záver do cesta pridáme farbivo a mandľovú múku. Všekto spolu vymiešame a cesto si dáme do cekrárskeho vrecka.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Na papier na pečenie si predkreslíme vzory srdiečok, to nám uľahčí cesto presne vytvarovať. Makrónky pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 8 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Pripravíme si plnku. Možeme použiť hotovú ríbezľovú omáčku alebo si ju môžeme pripraviť z ríbezľovej štavy a cukru. Dáme si ich na sporák a varíme do zhustnutia. Toutu zmesou koláčiky naplníme a prilepíme k sebe.
Zdroj: Youtube