REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Vegetariánska kapustnica s tofu
Recept na chutnú kapustnicu s tofu, na ktorej si pochutia aj vegetariáni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- huby
- kyslá kapusta
- 1 lyžicu sladkej mletej papriky
- 1 kl mleté čierne korenie
- 1 can bielych fazuľových strukov
- 1 lyžicu sušenej majoránky
- 200 g údeného tofu
- Soľ podla chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na panvici na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatohneda.
2. Krok
Pridajte pretlačený cesnak, a huby namočené vo vode.
3. Krok
Chvíľku restujte, potom pridajte kapustu,
4. Krok
Nakoniec pridajte mletú papriku, korenie a majoránku, premiešajte a podlejte vodou tak, aby boli všetky suroviny pod vodou.
5. Krok
Prikryte a nechajte variť na miernom ohni asi pol hodinu. Ak máte rady kapustnicu hustejšiu, môžete pridať trochu zemiakovej múky rozpustenej vo vode.
6. Krok
Po pol hodine pridajte do polievky opláchnuté fazuľové struky a pokrájané tofu. To dá kapustnici chuť podobnú tej, ako keby bola s klobásou. Nechajte ešte chvíľu povariť.