REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pcMIDIbY9itJJ3L_7lx4/6c1eee0547e365a93143d8069ae589.jpeg)
Zdroj: Canva
Veľkonočná plnka - recept
Najlepšia veľkonočná plnka s údeným mäsom. Tento skvelý recept na veľkonočnú plnku som dostala od svojej prababičky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 15 ks vajce
- 1⁄2 kg údené mäso
- 7 ks pečivo (nie čerstvé)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 4 ks jarná cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- petržlen
- masť na vymastenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
Údené mäso a pečivo si pokrájame na malé kocky alebo pásiky.
2. Krok
Dáme do misky a pridávame ostatné suroviny. Rozšľahané vajíčka, nakrájanú cibuľku, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a roztlačené cesnaky.
3. Krok
Všetko spolu poriadne zmiešame do hustej hmoty.
4. Krok
Formu si vymastíme masťou a vylejeme naň hotovú zmes.
5. Krok
Pečieme v rúre 190°C 45 minút. Necháme vychladnúť a môžeme papať :)