REKLAMA
Zdroj: Facebook
Veľkonočná východniarska plnka
Originál recept na veľkonočnú východniarskú plnku s mletým mäsom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg mleté mäso mix bravčové a hovädzie
- 5 x rožok (nie čerstvý) nakrájaný na kocky
- 4 vajce
- mleté čierne korenie
- soľ
- vegeta
- pažítka
- petržlen
- 2 strúčiky cesnak
- Štipka kypriaci prášok
- strúhanka na posypanie plechu
- maslo/masť
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cesnak si prelisujeme, pažítku a petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
2. Krok
Mleté mäso si osolíme, okoreníme, pridáme vegetu a zmiešame s nakrájanými rožkami. Pridáme vajíčka, pažítku s vňaťou, sódu bikarbónu, cesnak a miešame, kým sa nám všetky suroviny nespoja.
3. Krok
Plech si vymastíme maslom alebo masťou a vysypeme strúhankou. Zmes rovnomerne vylejeme na plech a dáme piecť na jednu hodinu, približne na 180°C.
4. Krok
Necháme vychladnúť a môžeme papať :) Dobrú chuť!