Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images
Veprové medailonky v houbovom omáčke
Klasická poľská kuchyňa servíruje mnohé lahôdky a jednou z nich sú jemné, šťavnaté veprové medailonky v houbovom omáčke. Toto aromatické, chutné jedlo je ideálne pre rodinné obedy, stretnutie s priateľmi alebo romantickú večeru pre dvoch.
Ingrediencie
Sviečková
- 600 g Bravčové medailónky
- 1 ks červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 3 lyžice olivový olej
- 1 štipka soľ
- 1 štipka čierne korenie
Hubová omáčka
- 200 g čerstvé huby (najlepšie hříb alebo šampiňóny)
- 200 ml Smotana 18%
- 1 štipka soľ
- 1 štipka Korenie
- 1 štipka muškátový oriešok
Najnovšie letáky
Postup
Šunkové rezy nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak, opečte, kým nebudú sklenené. Pridajte nakrájané mäso, ochuťte soľou a korením, opečte na strednom ohni, kým mäso nebude dobre opečené.
Huby očistiť, nakrájať na plátky. Na ďalšej panvici zohriať niečo oleja, pridať huby, smažiť do momentu, kedy pustia šťavu. Potom pridať smotanu, dochutiť soľou, korením a muškátovým orieškom, variť na malom ohni približne 10 minút.
Pripravené sviečkové uložiť na tanier, poliať hubovou omáčkou. Jedlo podávať horúce, najlepšie so zemiakmi a šalátom.