REKLAMA

Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images

Veprové medailonky v houbovom omáčke

Klasická poľská kuchyňa servíruje mnohé lahôdky a jednou z nich sú jemné, šťavnaté veprové medailonky v houbovom omáčke. Toto aromatické, chutné jedlo je ideálne pre rodinné obedy, stretnutie s priateľmi alebo romantickú večeru pre dvoch.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Sviečková

  • 600 g Bravčové medailónky Pridané do
  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 3 lyžice olivový olej Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 1 štipka čierne korenie Pridané do

Hubová omáčka

  • 200 g čerstvé huby (najlepšie hříb alebo šampiňóny) Pridané do
  • 200 ml Smotana 18% Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 1 štipka Korenie Pridané do
  • 1 štipka muškátový oriešok Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Šunkové rezy nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak, opečte, kým nebudú sklenené. Pridajte nakrájané mäso, ochuťte soľou a korením, opečte na strednom ohni, kým mäso nebude dobre opečené.

2. Krok

Huby očistiť, nakrájať na plátky. Na ďalšej panvici zohriať niečo oleja, pridať huby, smažiť do momentu, kedy pustia šťavu. Potom pridať smotanu, dochutiť soľou, korením a muškátovým orieškom, variť na malom ohni približne 10 minút.

3. Krok

Pripravené sviečkové uložiť na tanier, poliať hubovou omáčkou. Jedlo podávať horúce, najlepšie so zemiakmi a šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov