REKLAMA
Zdroj: ReDunnLev from Getty Images
Vianočka z domácej pekárne
Ak máte domácu pekáreň, príprava vianočky pre vás bude hračka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Hlavné zložky
- 500 g múka
- 100 g maslo
- 2 kus vajce
- 80 g cukor
- 250 ml mlieko
- 30 g čerstvé droždie
- 1⁄2 lyžice soľ
- 1 kus vanilkový struk
Obloženie
- 1 kus žĺtok na potretie
- 1 Lyžica Mlieko na potrenie
- 50 g hrozienka
- 50 g Orechy na posyp
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Múku preosejeme do misy, pridáme cukor, soľ a vyškrabeme semiačka z vanilkového struku. Všetko premiešame.
2. Krok
V druhej mise rozmiešame mlieko s droždím a necháme pár minút kvasiť.
3. Krok
Do misky s múkou vložíme kvasničný kvások s mliekom, rozpustené maslo a vajcia. Všetko premiešame.
4. Krok
Cesto spracujeme v pekárni na program 'cesto'.
5. Krok
Hotové cesto rozdelíme na 4 časti a upleteme vianočku.
6. Krok
Vianočku potrieme zmesou žĺtku a mlieka, posypeme hrozienkami a mandľami.
7. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 35 minút.