REKLAMA
Zdroj: YelenaYemchuk from Getty Images
Vianočná rybia polievka
Tento recept na vianočnú rybiu polievku som pripravovala už nespočetnekrát, je tradičnou a neodmysliteľnou súčasťou našich vianočných sviatkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg Rybie hlavy a kosti
- 2 kus Mrkva
- 2 kus petržlenová vňať
- 1 kus Cibuľa
- 3 zrnka papriky
- 3 kus Klinčeky
- bobkový list
- 100 ml Biele víno
- soľ
- 2 l vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Rybie hlavy a kosti dôkladne umyte a vložte do veľkého hrnca.
2. Krok
Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a petržlen, cibuľu, korenie, klinčeky, bobkový list, soľ a vodu. Prikryte a nechajte pomaly variť približne 1,5 hodiny.
3. Krok
Potom vývar preceďte cez jemné sitko a vráťte ho do čistého hrnca.
4. Krok
Pridajte biele víno a premiešajte. Ja dávam prednosť polosuchému vínu, ale polievku nechávam variť, aby sa alkohol z vína odparil. Takto má polievka jemnejšiu a rafinovanejšiu chuť.
5. Krok
Vianočná rybacia polievka je hotová, stačí ju podávať. Môžete ju podľa chuti osoliť.