REKLAMA
Vianočný šalát
Tradičný vianočný šalát so zemiakmi a majonézou, ktorý na vianočnom stole nesmie chýbať.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 11⁄2 kg stredných zemiakov
- 1 biela cibuľa
- 5 ks väčších zaváraných uhoriek
- 1 pohár zaváranej mrkvy a hrášku
- 1 ks zaváranej kápie
- 5 ks vajíčok na tvrdo
- 2 poháre majonézy (1 pohár 250 g)
- 2 pl tatárskej omáčky
- 2 pl horčica
- 1 polievková lyžica octu
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Zemiaky umyjeme a dáme variť aj v šupke cca na 1 hodinu, pozor aby sa neprevarili a úplne nezmäkli.
2. Krok
Následne z nich po uvarení odstránime šupku a pretlačíme ich cez klasické “sitko na zemiaky” / krájač.
3. Krok
Takisto pretlačíme aj vychladené vajíčka na tvrdo, zamiešame na drobno nakrájanú cibuľu, kapiu, uhorky, zaváranú zeleninu. Poriadne premiešame, pridáme majonézu, horčicu, všetky dochucovadlá - podľa chuti.
4. Krok
Necháme v chladničke odležať aspoň pár hodín, aby sa chute spojili. Dobrú chuť.
Komentáre (2)
V prvom rade uvádzajte varný typ zemiakov či A, B, C, na šalát A. B sú prilohové. C sú na hranolky. Ešte vám v recepte chýba worčestrova. ?
Neuvádzate varný typ zemiakov či A, B, C. Na šalát A. (takzvané ružaky) B sú prilohové. C sú na hranolky. Ešte vám v recepte chýba worčestrova ?