Zdroj: Natkinzu from Getty Images
Vianočný stromček z lístkového cesta
Zaujímavý vianočný stromček z lístkového cesta pripravený na slano so špenátom a syrom.
Ingrediencie
- 2 balenia lístkového cesta
- 200 g baby špenátu
- 200 g syra feta
- 1 kus vajce (na potretie)
- semienka sezamu na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhrievaním rúry na 180 stupňov. Vyvaľkajte listkové cesto na pomúčenej pracovnej doske.
Na panvici rýchlo opražte špenát, kým nie je mierne zvädnutý. Buďte opatrní a nenechajte ho príliš vyschnúť, často táto chyba spôsobí, že váš stromček bude suchý.
Vložte syr feta a trochu soli do špenátu, a nechajte zmes mierne vychladnúť.
Na cesto jemne nožíkom naznačte tvar stromčeka aj s kmeňom.
Cesnakovú zmes natrite na spodné cesto a na vrch položte druhé lískové cesto.
Nožíkom narežeme vetvičky, ktoré stočíme.
Potrite vrch stromčeka vajcom a posypte semienkami sezamu. V tejto časti sa môžete trochu pohrať s dekoráciami a vytvoriť si vlastný jedinečný dizajn.
Stromček pečieme v rúre asi 20 až 25 minút, alebo kým nie je cesto krásne zlatohnedé. Dôležité je často kontrolovať, aby sa neprepiekol.