REKLAMA
Zdroj: FB- mňamky - recepty
Viedenský zákusok
Svieži viedenský zákusok s piškótami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 250 gramov práškový cukor
- 4 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 1.3 dc olej
- 1.3 dc mlieko
- 300 gr polohrubá múka
- 1⁄2 balík kypriaci prášok
Plnka
- 1 l pomarančový džús
- 2 ks Zlatý klas (prášok)
- 6 pl kryštálový cukor
Šľahačka
- 5 dl šľahačka
- 2 šľahačkové smotany prášok stužovač
Dokončenie
- 2 balíky dlhé piškóty
- 2 cl rum
- 1 čokolada na ozdobenie
- 3 dl pomarančový džús
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Cesto si spravíme z vajec, cukru a vanilínového cukru. Vyšľaháme a pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme pri 180°C kým sa nebude na špajdľu lepiť cesto.
2. Krok
Z pomarančového džúsu, zlatého klasu, cukru - uvaríme krém a ešte teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu.
3. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s dvomi stužovačmi šľahačky, dosladíme podľa chuti. Na vychladnutú plnku natrieme šľahačku.
4. Krok
Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou, alebo karamelom. Rezy krájame pomedzi piškóty. Dobrú chuť !