REKLAMA
Zdroj: vm2002 from Canva
Vietnamske kura s karamelom
Recept na tradičné vietnamske kura s karamelom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Na mäso:
- 500 g kuracie prsia
- 2 Lyžice rybacej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice kari korenia
- 1⁄2 lyžičky soli
- 4 lyžičky hnedého cukru
- 3 Lyžice vody
- 3 Lyžice kokosového oleja
- 2 ks citrónovej trávy
- 1 ks šalotka
Na dochutenie, nepovinné:
- 3 ks čerstvé chilli
- jarná cibuľka alebo pór
- čerstvý koriander
- mungo klíčky
- sezam
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame rybiu omáčku, prelisovaný cesnak, kari korenie, soľ a dve lyžičky cukru.
3. Krok
V tejto marináde necháme poriadne marinovať mäso.
4. Krok
Dve lyžice hnedého cukru zohrejte na panvici s 1 lyžicou vody a pripravíte si hustý karamel.
5. Krok
Pridajte zvyšné dve lyžice vody, poriadne premiešajte a odložte do misky.
6. Krok
Vo veľkej panvici si rozpáľte kokosový olej a usmažte na ňom nakrájanú šalotku s citrónovou trávou a chilli.
7. Krok
Keď máte zeleninu opraženú, pridajte k nej kuracie mäso s karamelom a duste ho, pokiaľ nie je mäkké
8. Krok
Pred podávaním môžete toto chutné vietnamske kura posypať mungo klíčkami alebo sezamom.