Zdroj: Pixabay: RitaE
"Vogerlsalat" alebo jahňací šalát s octovo-horčicovým dresingom
Milujem čerstvé šaláty a Vogerlsalat, známy aj ako jahňací šalát, je na zozname mojich obľúbených šalátov na prvom mieste. Krása tohto šalátu spočíva v tom, že je rýchly na prípravu a má úžasnú zemitú chuť. Rád ho podávam k jednoduchým jedlám alebo keď prídu spontánni hostia. Obzvlášť chutný je jahňací šalát s octovo-horčicovou zálievkou!
Ingrediencie
- 200 Gram Vogerlsalat
- 2 Čajová lyžička dijonská horčica
- 2 Tablespoon Biely vínny ocot
- 6 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie
- Niekoľko nasekaných vlašských orechov
- 1 červená Cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Vogerlalat by sa mal dôkladne umyť. Odporúčam ho hojdať v studenej vode, aby sa odstránili všetky zvyšky piesku.
Kým sa jahňací šalát suší, nakrájajte nadrobno cibuľu a nahrubo nasekajte vlašské orechy.
Na dresing zmiešajte v miske dijonskú horčicu, biely vínny ocot a olivový olej. Pridajte soľ a korenie. Pomer octu a oleja 1:3 vytvára príjemnú rovnováhu medzi kyslosťou a bohatosťou.
Teraz šalát opatrne premiešajte so zálievkou. Pred zaliatím celého dresingu vždy ochutnajte jeden list, aby ste sa uistili, že pomer vyhovuje vašej chuti.
Nakoniec posypte Vogerlsalat alebo jahňací šalát nasekanými vlašskými orechmi a cibuľou.