REKLAMA
Vrstvený zelerový šalát
Vrstvený šalát
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 320 g sterilizovaný zelér tenké pásiky
- 1 ks sterilizovaná kukurica menšia plechovka
- 1 ks jablko
- 3 ks Vajcia uvarené natvrdo
- 1 ks pór
- 200 g šunka
- 150 g tvrdý syr eidam
- gouda
- 200 g tatarská omáčka
- 1 ks ananásový kompót väčšia konzerva
- 200 ml smotana na šľahanie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Pór narežeme na tenké kolieska a osolíme ho, aby nám zmäkol. Šunku nakrájame na pásiky, jablko ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
2. Krok
Začneme s vrstvením :)
3. Krok
Na spodok do misky dáme zeler (scedený), naň nakrájanú šunku a nastrúhané jablko.
4. Krok
Na to poukladáme uvarené vajíčka, ktoré sme narezali na kolieska a osolili.
5. Krok
Vajíčka ďalej prikryjeme kukuricou a ananásom.
6. Krok
Keď už máme všetko pekne navrstvené, potrieme to tatárskou omáčkou a potom pomaly zalievame smotanou (vidličkou tu a tam trochu “pichneme”, aby smotana prešla pekne až dole).
7. Krok
Navrch nakoniec naukladáme nakrájamý pór.( krúžky trochu oddelíme prstami). Necháme postáť najlepšie cez noc.