REKLAMA
Výborná bublanina
Výborná bublanina je tradičný slovenský dezert, ktorý sa vyrába hlavne zo sezónnych ovocí. Je to jednoduchý a rýchly dezert, ktorý vás určite ohromí jeho chuťou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g sezónneho ovocí (jahody, maliny čučoriedky čerešne)
- 150 g múky polohrubej
- 130 g cukru
- 3 vajcia
- 1 vanilka cukor
- 1 prášok do pečiva
- 200 ml mlieka
- 60 ml oleja
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zahrejte rúru na 180 stupňov.
2. Krok
V malej miske premiešajte múku s práškom do pečiva a soľou.
3. Krok
V ďalšej miske vymiešajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom.
4. Krok
Pridajte postupne mlieko a olej, a stále miešajte.
5. Krok
Potom pridajte suché ingrediencie, a miešajte kým nevznikne hladké cesto.
6. Krok
Nakoniec pridajte nakrájané ovocie a jemne ho vmiešajte do cesta.
7. Krok
Nalejte cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy a dajte do rúry na 30 až 35 minút, kým bublanina nebude upečená
8. Krok
Bublaninu nechajte trošku vychladnúť a potom ju môžete posypať práškovým cukrom.