Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím. Túto polievku som sa naučila už dávno od mojej svokry.
Ingrediencie
- 2 hrste velké čerstvých listov z kapsičky pastierskej
- 2 kúsky kuracie mäso
- 2 pl paradajková pasta
- 1 pl mletá červená paprika
- 150 ml bulgur
- 21⁄2 l voda
- Soľ podla chuti
- olej
Najnovšie letáky
Postup
V prírode si nazbierame čerstvé mladé listy z tejto rastliny, zbierame bez kvetov. Listy umyjeme a pokrájame na drobno. Do hrnca dáme olej, pokrájanú cibuľu a chvíľu popražíme. Pridáme mletú červenú papriku a mäso. Osolíme, dáme trošku vody a necháme 10 minút podusiť. Následne zalejeme vodou, pridáme pokrájané listy, paradajkovú pastu a soľ. Polievku privedieme do varu a teraz pridáme aj bulgur. Polievku varíme celkom do zmäknutia. Polievka sa varí približne 45-60 minút na strednom ohni. Musí sa uvariť mäso a aj vyvariť chuť listov. Keď varíte bez mäsa, tak sa varí trochu kratšie. Treba kontrolovať listy rastliny.
Túto polievku varím už roky a veľmi nám chutí. Čerstvé bylinky sa dajú vždy nazbierať celkom zadarmo v prírode, tak prečo to nevyužiť a zaradiť ich aj takýmto spôsobom do nášho jedálnička. Mám tu síce jeden starý fotorecept na túto polievku, ale možno sa niekomu zíde aj ako nový vo forme videa, kde presne aj ukazujem zber rastlinky. Prajem dobrú chuť !
Kapsička pastierska je známa bylinka z ktorej ludia varia väčšinou len čaj. Vo videu nájdete aj presný postup ako ju zbierať na túto polievku🙂 Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube