REKLAMA

Výborný orechový závin bez kysnutia

Výborný orechový závin bez kysnutia

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Suroviny

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce g kyslá smotana Pridané do
  • 1 prášok do pečiva Pridané do
  • 14 kl soli Pridané do
  • 1 pl práškový cukor Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 200 g margarín Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do
  • trocha oleja Pridané do

Orechová plnka

  • 200 g orechy Pridané do
  • 100 ml horúce mlieko Pridané do
  • 1 vanilka cukor Pridané do
  • cukor Kryštálový podľa chuti Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • Hrozienka voliteľné Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zmäknutý margarín vymiešame metličkou, pridáme vajce a kyslú smotanu a všetko spolu ešte raz vymiešame. Následne vlejeme mlieko a postupne budeme pridávať múku ktorú sme v osobitnej nádobe zmiešali so všetkými práškovými surovinami.

2. Krok

Vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 3 rovnaké časti. Ak sa cesto ešte lepí, podľa potreby dodáme múku. Cesto nemusí dlho odstáť, úplne stačí kým pripravujeme plnku.

3. Krok

Každú časť cesta rozvaľkáme na tenký štvorec a natrieme plnku až takmer po okraje. Jeden okraj necháme voľný asi 2 cm, to bude ten, ktorý bude na spodnej strane štrúdle keď ju zrolujeme.

4. Krok

Hotove štrúdle uložíme na plech s papierom a potrieme rozšľahaným vajíčkom s olejom. Pečieme na 200-220 C asi 30 min. Po upečení prikryjeme utierkou kým štrúdľa trochu vychladne. Môžme posypať práškovým cukrom.

5. Krok

Orechy zomelieme, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Zalejeme horúcim mliekom, a všetko dobre premiešame. Podľa chuti ešte dodáme citrónovú kôru a hrozienka. My máme radi veľa plnky, takže v tomto prípade množstvo plnky je na 1 štrúdlu

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4642 receptov

Mäsité jedlá

2189 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

524 receptov

Večera

4349 receptov

Lacné jedlá

1461 receptov