REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Vynikajúce jelenie ragú
Jelenie mäso pripravené na spôsob ragú je vynikajúca voľba.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 600 g jelenie stehno
- 2 pl masť
- 2 ks cibuľa červená
- 5 guličiek borievky
- 3 guličky pimiento
- 4 ks bobkové listy
- mleté čierne korenie
- soľ
- 2 pl šípkový lekvár
- 2 dl červené víno
- 2 ks mrkva
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V hrnci si rozpálime masť. Pridáme na väčšie kúsky nakrájnú cibuľu.
2. Krok
K opraženej cibuli pridáme na kocky pokrájané mäso. Orestujeme ho aby sa nám zatiahlo.
3. Krok
K jeleniemu mäsu pridáme bobkový list, borievky, nové korenie, mleté čierne korenie a osolíme ho.
4. Krok
K mäsu pridáme lekvár a červené víno. Počkáme kým sa víno trochu vyparí a pridáme nakrájanú mrkvu.
5. Krok
Za občasného podlievania a miešania dusíme do mäkka. Na záver keď je mäso mäkké ešte dosolíme a dokoreníme podľa potreby. Vyberieme bobkový list a bobuľky korenia.