REKLAMA
Zdroj: pixabay
Vynikajúci tafelspitz
Recept na viedenský tafelspitz.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 kg hovädzie zadné
- 3 špikové kosti
- 2 mrkiev
- 1 petržlen
- 1⁄2 zeler
- 1⁄2 pór
- bobkový list
- celé čierne korenie
- soľ
- olej
- 3 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľu do hneda. K cibuli pridáme vodu.
2. Krok
Pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, bobkový list a korenie. Dáme variť. Keď sa voda zovrie pridáme umyté mäso a kosti.
3. Krok
Po hodine osolíme. Varíme na miernom ohni do mäkka.
4. Krok
Uvarené mäso nakrájame naprieč vláknami na plátky. Ihneď podávame. Najlepšie sú varené zemiaky a zelenina .