Zdroj: 5671698 Pixabay
Vyrobte si vlastnú čokoládovú polevu
Ako rada vidím tie žiariace oči, keď sa domáci koláč alebo muffiny podávajú s touto bohatou a lesklou čokoládovou polevou! Tento recept som vyskúšala už mnohokrát a nikdy ma nesklamal. Poleva je hladká, lesklá a má tú správnu konzistenciu.
Ingrediencie
- 200 g horkosladká čokoláda
- 50 g maslo
- 3 Tablespoon Silná káva (voliteľne)
- 2 Tablespoon Med
Najnovšie letáky
Postup
Ak si chcete recept na čokoládovú polevu pripraviť sami, čokoládu nahrubo nasekajte. Zistila som, že nasekanie čokolády pomáha jej rovnomernejšiemu rozpusteniu a zabraňuje vzniku hrudiek.
V malej ťažkej panvici na miernom ohni rozpustite maslo. Nebojte sa, že to chvíľu potrvá - kľúčom k hladkej poleve je trpezlivosť.
Keď sa maslo rozpustí, pridajte nasekanú čokoládu, kávu (ak ju používate) a med. Odporúčam pridať kávu, pretože čokoláda je vďaka nej hlbšia a bohatšia, ale nie je to povinné.
Za stáleho miešania topte, kým zmes nie je hladká. Odolajte pokušeniu zvýšiť teplotu, aby ste proces urýchlili - nechcete, aby sa čokoláda spálila!
Odstavte panvicu z ohňa a nechajte polevu asi 5 minút vychladnúť, aby trochu zhustla, a potom ju rozotrite na koláč alebo muffiny.
Čokoládovú polevu nalejte na koláč alebo muffiny a rovnomerne ju rozotrite. Vychutnajte si pochvalu svojich blízkych!