REKLAMA

Zdroj: 5671698 Pixabay

Vyrobte si vlastnú čokoládovú polevu

Ako rada vidím tie žiariace oči, keď sa domáci koláč alebo muffiny podávajú s touto bohatou a lesklou čokoládovou polevou! Tento recept som vyskúšala už mnohokrát a nikdy ma nesklamal. Poleva je hladká, lesklá a má tú správnu konzistenciu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 3 Tablespoon Silná káva (voliteľne) Pridané do
  • 2 Tablespoon Med Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Ak si chcete recept na čokoládovú polevu pripraviť sami, čokoládu nahrubo nasekajte. Zistila som, že nasekanie čokolády pomáha jej rovnomernejšiemu rozpusteniu a zabraňuje vzniku hrudiek.

2. Krok

V malej ťažkej panvici na miernom ohni rozpustite maslo. Nebojte sa, že to chvíľu potrvá - kľúčom k hladkej poleve je trpezlivosť.

3. Krok

Keď sa maslo rozpustí, pridajte nasekanú čokoládu, kávu (ak ju používate) a med. Odporúčam pridať kávu, pretože čokoláda je vďaka nej hlbšia a bohatšia, ale nie je to povinné.

4. Krok

Za stáleho miešania topte, kým zmes nie je hladká. Odolajte pokušeniu zvýšiť teplotu, aby ste proces urýchlili - nechcete, aby sa čokoláda spálila!

5. Krok

Odstavte panvicu z ohňa a nechajte polevu asi 5 minút vychladnúť, aby trochu zhustla, a potom ju rozotrite na koláč alebo muffiny.

6. Krok

Čokoládovú polevu nalejte na koláč alebo muffiny a rovnomerne ju rozotrite. Vychutnajte si pochvalu svojich blízkych!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov