REKLAMA

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Zapečené cestoviny s hubami

Zapečené cestoviny so šampiňónmi a smotanou sú ideálne na rodinné obedy alebo večere. Kombinácia smotanovej omáčky, chrumkavého povrchu a aromatického ementálu zvýrazňuje chuť pečených húb a cestovín.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g huby Pridané do
  • 350 g Cestoviny (penne alebo fusilli) Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 200 g Smotana na varenie Pridané do
  • 200 g Strúhaný syr (muškátový oriešok alebo gouda) Pridané do
  • 2 Lyžice Nasekaná petržlenová vňať Pridané do
  • 1 Ermine Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Nakrájajte huby, cibuľu a cesnak na tenké plátky.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte huby, cibuľu a cesnak. Restujte, kým huby nezozlátnu a cibuľa nezosklovatie. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.

3. Krok

Medzitým uvarte cestoviny al dente podľa pokynov na obale. Sceďte ich a pridajte do panvice spolu s hubami.

4. Krok

Do panvice pridajte smotanu a polovicu syra. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.

5. Krok

Cestovinovú zmes nalejte do zapekacej misy. Posypte zvyškom syra a nasekaným erminom.

6. Krok

Pečte v rúre asi 20 minút, alebo kým syr nie je zlatohnedý a na povrchu bublinkový.

7. Krok

Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov