Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Zapečené cestoviny s hubami
Zapečené cestoviny so šampiňónmi a smotanou sú ideálne na rodinné obedy alebo večere. Kombinácia smotanovej omáčky, chrumkavého povrchu a aromatického ementálu zvýrazňuje chuť pečených húb a cestovín.
Ingrediencie
- 500 g huby
- 350 g Cestoviny (penne alebo fusilli)
- 2 Cibuľa
- 3 strúčiky Cesnak
- 200 g Smotana na varenie
- 200 g Strúhaný syr (muškátový oriešok alebo gouda)
- 2 Lyžice Nasekaná petržlenová vňať
- 1 Ermine
- olivový olej
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Nakrájajte huby, cibuľu a cesnak na tenké plátky.
Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte huby, cibuľu a cesnak. Restujte, kým huby nezozlátnu a cibuľa nezosklovatie. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Medzitým uvarte cestoviny al dente podľa pokynov na obale. Sceďte ich a pridajte do panvice spolu s hubami.
Do panvice pridajte smotanu a polovicu syra. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
Cestovinovú zmes nalejte do zapekacej misy. Posypte zvyškom syra a nasekaným erminom.
Pečte v rúre asi 20 minút, alebo kým syr nie je zlatohnedý a na povrchu bublinkový.
Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!