Zapekaný baklažán s mozzarellou
Zapekaný baklažán v rúre s mozzarellou a paradajkami.
Ingrediencie
- 2 ks baklažánu
- 150 g suchého chleba
- 100 g strúhanej mozzarelly
- 50 g parmezán
- 1 väčšia paradajka
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- 1⁄4 čl mletej papriky
- bazalka
- 1 vajce
- 2 Lyžice olivového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Baklažány si umyjeme, prekrojíme na polovice a narežeme vnútro na mriežku. Necháme otočené kožou dole. Potrieme olivovým olejom a osolíme. Dáme piecť do rúry na 180°C na 40 minút.
Zdroj: Youtube
Medzitým si dáme do misky starší chlieb a zalejeme trochou vody. Rozmrvíme chlieb medzi prstami až nám vznikne hustá kaša. Prebytočnú vodu vyžmýkame z chleba preč.
Zdroj: Youtube
Nakrájame si paradajku na malé kocky, pridáme nasekaný cesnak, bazalku a vajíčko. Prisypeme nastrúhaný parmezán aj časť mozzarelly.
Zdroj: Youtube
Vnútro upečeného baklažánu vydlabeme lyžicou.
Zdroj: Youtube
Dužinu nasekáme na malé kúsky a pridáme do misky k ostatným surovinám spolu so soľou a korením. Všetko poriadne zamiešame.
Zdroj: Youtube
Pripravenou zmesou plníme vydlabané baklažány a posypeme trochou zvyšnej mozzarelly. Dáme opäť piecť do rúry na 20-25 minút.
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť !
Zdroj: Youtube