Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Zebrový cheesecake
Pod týmto názvom sa skrýva parádny dvojfarebný cheesecake s čokoládovou plnkou, ktorá sa ukladá na cesto na striedačku, čím vznikne zebrový efekt.
Ingrediencie
Korpus
- 180 g maslové sušienky
- 80 g zmäknuté maslo
- 1 pl kakao
Plnka
- 150 ml smotana na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 250 g kyslá smotana
- 100 g čokoláda na varenie
- 100 g biela čokoláda
- 3 pl práškový cukor
- 4 ks veľké vajcia
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky pomelieme v mixéri a zmiešame s kakaom a zmäknutým maslom.
Zmes natlačíme do tortovej formy a okraje necháme cca 1 cm vysoké.
Takto pripravený korpus zo sušienok pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 10 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.
Plnka Smotanu zohrejeme a rozdelíme na 2 polovice. Jednou polovicou zalejeme bielu čokoládu a druhou polovicou tmavú čokoládu. Čokolády necháme vychladnúť.
V miske vymiešame metličkou mascarpone s kyslou smotanou, vajíčkami a práškovým cukrom.
Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme vychladnutú bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu. Poriadne miešame pokiaľ nevzniknú hladké plnky.
Na korpus nalejeme do stredu naberačkou tmavú plnku. Do stredu tmavej plnky nalejeme naberačku svetlej plnky. Takýmto spôsobom postupujeme až do minutia plniek.
Zebrový cheesecake pečieme v predhriatej rúre na 170°C približne 60 minút.