REKLAMA
Zelerové pyré
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 3 Lyžice polenty pšeničnej krupice
- 70 g zeleniny ja som použila mrkvu a hrášok
- 50 g kuracieho mäsa
- plátok masla
- orech muškátový
- mletá rasca
- list bobkový
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Zeleninu si nadrobno nakrájame, dáme do hrnca a zalejeme vodou.
2. Krok
Ak voda začne vrieť pridáme polentu, muškátový orech a zamiešame.
3. Krok
Na miernom plameni uvaríme, stredne hustú kašu.
4. Krok
Ak je zelenina mäkká, odstavíme, pridáme plátok masla a necháme 10 minút odpočívať.
5. Krok
Následne zmes vymixujeme. Ak by sa zdala príliš hustá, viete ju zriediť s vodou.
6. Krok
Kuracie stehno som si uvarila vo vode spolu s bobkovým listom a mletou rascou.
7. Krok
Uvaríme a mäso oberieme alebo nakrájame.
8. Krok
Dáme k polente a podávame.
9. Krok
Dobrú chuť!