REKLAMA
Zemiaková knedľa s rožkom
Rýchla a chutná, hodí sa k tokáňom, mäsku na spôsob gulášu ....
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 rožok
- 441 g zemiak
- 41 g krupica
- 1 vajce
- 110 g hrubá múka
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
Zemiaky uvaríme v šupke ,teplé ošúpeme a postrúhame, do teplých nasypeme krupicu a múku,premiešame. Rožok nakrájamena kocky a osmahneme na panvici ,olioleji. Do vychladnutých zemiakov dáme zbytok surovín,,hr.múku, soľ, vajce a riadne vymiesime. Do poriadne vymieseného cesta prisypeme osmahnuté rožky Premiešame znova. Utvorím malé valčeky a do vriacej osolenej vody dáme variť cca 20-25 min.,tj individuálne podľa veľkosti knedle. Vyberieme knedle na drevenú dosku. Po vychladnutí krájame.