REKLAMA
Zdroj: Pixabay: Lakeblog
Zemiakové knedle ako od babičky
Zemiakové knedle sú skvelou prílohou, ktorá perfektne pasuje k mäsovým jedlám. Majú bohatú a zemitú chuť zemiakov a sú nádherne nadýchané. Tieto knedle sú tradičným jedlom, ktoré je obľúbené v mnohých európskych krajinách, predovšetkým v Nemecku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kilogramme zemiaky
- 2 Polievková lyžica maslo
- 125 Gram Múka
- 1 Kus vajce
- 1 Štipka Muskat
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na prípravu zemiakových knedlík potrebujete vrieť zemiaky v slanej vode, kým nie sú mäkké.
2. Krok
Keď sú zemiaky uvarené, nechajte ich vychladnúť a ošúpte ich.
3. Krok
Potrite zemiaky do veľkej misy.
4. Krok
Pridajte maslo, múku, vajce, muškátový oriešok a soľ a dobre to všetko premiešajte.
5. Krok
Formujte hmotu na knedlíky a varte ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.
6. Krok
Nechajte zemiakové knedle odkvapkať a podávajte ich horúce.