REKLAMA
Zdroj: fotek from Getty Images
Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
Zemiakové knedle plnené údeným mäsom varím pravidelne cez víkend, keď sme na chalupe.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Knedle
- 1 kg zemiaky
- 320 g hladká múka
- 1 ks vajce
Plnka
- 200 g údené mäso
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme plnku. Údené mäso nakrájame na malé kúsky a dáme opekať do panvice bez tuku približne 10 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
2. Krok
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a scedíme. Potom do zemiakov pridáme múku a vajce a vypracujeme cesto.
3. Krok
Z cesta vytvarujeme knedle, do ktorých vložíme údené mäso. Potom knedle zavrieme a dáme variť do osolenej vody približne 20 minút.
4. Krok
Knedle môžeme podávať s opečenou slaninkou.