REKLAMA
Zemiakové pagáčiky
Fajnové tradičné zemiakové pagáčiky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
80
- 5 šálok hladká múka
- 5 čl soľ
- 4 šálky strúhaných uvarených zemiakov
- 2 žĺtky
- 3⁄4 šálky oleja
- 1 šálka mlieko
- 3 čl kryštálový cukor
- 42 g droždie
- vajce na potretie
- sezamové semienka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
150 min.
Do misky si dáme múku, soľ, zemiaky, žĺtky a olej. V malej miske si zohrejeme mlieko tak aby bolo teplé,nie horúce a pridáme tam cukor a droždie. Premiešame a necháme vzísť kvások. Potom pridáme do misy a necháme vymiesiť v robote(alebo poprípade ručne). Dáme kysnúť na teplé miesto na cca hodinu. Na podložku si dáme múku a cesto na nej vyvaľkáme na tenšie. Vykrajujeme pagáčiky, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C cca 25 minút , alebo teda do zlatista.