REKLAMA
Zdroj: Milanfoto from Getty Images Signature
Zemiakové pyré s bravčovým mäsom
Klasický recept, ktorý si zamilujete aj vy. Zemiakové pyré so skvelou bravčovou panenkou, ktoré vás zahreje v chladných dňoch. Recept je jednoduchý a prekvapí vás svojim výnimočným chutným výsledkom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
zemiakové pyré
- 1 kg zemiaky
- 100 ml mlieko
- 50 g maslo
- soľ
bravčové mäso
- 1 kg bravčová panenka
- 1 kus soľ, korenie, cesnak podľa chuti
- 1 ks olej na opekanie
- 1 ks mrkva
- múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody.
2. Krok
Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, precedíme ich a pridáme mlieko a maslo.
3. Krok
Zemiaky popučíme na jemné pyré.
4. Krok
Bravčové mäso nakrájame, nakoreníme, posypeme cesnakom a opečieme na panvici z oboch strán.
5. Krok
Potom ho podlejeme vodou a varíme zhruba 40 minút spolu s jemno nakrájanou mrkvou.
6. Krok
Omáčku pred koncom varenia zahustíme múkou.