REKLAMA
Zemiakové šúľance so strúhankou
🤤
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 ks zemiaky M
- 1 kl soli
- 12 pl špaldová hladká múka
- 4 pl trstinový cukor
- 75 g maslo 50g na šúľance cca 25g na strúhanku
- strúhanka množstvo podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a varíme v osolenej vode. Po vychladnutí postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme múku a cesto rozdelíme na 4 časti. Z nich spravime dlhé hadíky a tie pokrájame na cca 1,5 cm hrubé kusy. Z nakrájaných kúskov vypracujeme šúľky. Následne dáme variť - variť dávam vždy po jednom hadíku. Keď vyplávajú, vyberáme von a zasypeme každú várku (dokopy 4) lyžicou trstinového cukru. Necháme rozpustiť maslo a polejeme čisté šúľance. Na masle tiež opražíme strúhanku a pridáme na šúľance.
2. Krok
Dobrú chuť kamoši!