Zemiakovo - cibuľový šalát
Veľmi jednoduchý, sladkokyslý šalát, ktorý sa najlepšie hodí k mäsu, alebo k rybe❤️ Tento šalát patrí k môjmu detstvu, robievala ho ešte moja babka.
Ingrediencie
- 6 väčších zemiakov
- 2 velké červené cibule
- 1 l voda
- 150 ml cukor
- 50 ml olej
- 5 pl ocot 20 ný
- 4 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky si uvaríme všupe a následne ošúpeme. Keď zemiaky celkom vychladli ich pokrájame na tenšie menšie kúsky. Cibulu si pokrájame na tenké menšie pásiky. Čo sa týka krájania zemiakov a cibule je naozaj na vás, že ako vám to lepšie vyhovuje. Ja zvyknem krájať takto :-)
Teraz si urobíme nálev. Zmiešame vodu, cukor, soľ, ocot a olej. Nálev má byť silnej chuti, aby sa dalo všetko poriadne cítiť, lebo tie zemiaky to státím vpijú do seba. Mňe tieto pomery vyhovujú, šalát je presne našej chuti :-) Ak sa vám zdá ten nálev vela, tak sa mýlite. My máme radi vela nálevu, vždy zjeme všetko :-)
Následne už len všetko spolu zmiešame a šalát máme hotový. Najlepšie je keď odstojí aspoň niekolko hodín, alebo aspoň 1noc aby sa chute prepojili. My jeme tento šalát lyžicou a to preto, lebo jeme vždy spolu aj šťavu. Ja bez tej šťavy ten šalát ani zjesť neviem :-) Šalát skladujeme v chladničke kludne aj 1 týždeň. Najlepšie je k nemu rôzne pečené mäso, fašírka, alebo ryba. Prajem dobrú chuť !
Dalšie recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube