Zemiakový šalát s obrátenými rezňami
Ingrediencie
Zemiakový šalát
- 5 kus uvarené zemiaky v šupke
- 225 ml majonéza
- 1 kus Cibuľa
- 4 kus väčších vajec
- 7 kus kyslé uhorky
- soľ a korenie
- 120 g dusená šunka
Obrátené rezne
- 5 kus bravčové mäso
- 3 kus väčších vajec
- strúhanka
- 1 kus Cibuľa
- slnečnicový olej
- 2 polievková lyžica horčica
- 2 polievková lyžica kečup
- soľ a korenie
- 5 čajová lyžička mletá paprika - sladká
- 1 čajová lyžička kmín
Najnovšie letáky
Postup
Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme od šupky a pretlačíme cez sitko na zemiaky. Do misky so zemiakmi pridáme nakrájané kyslé uhorky, dusenú šunku, nadrobno nakrájanú cibuľu a uvarené nakrájané vajíčka. Do pripravenej zmesi pridáme majonézu a celú zmes jemne premiešame, aby sa chute spojili. Dochutíme samozrejme soľou a korením podľa vlastnej chuti a dáme do chladničky.
Na obrátené rezne si pripravíme plátky bravčového karé, ktoré si naklepeme a následne ochutíme soľou a korením u z oboch strán. Takto ochutené mäso obaľujeme v strúhanke. Ja to robievam tak, že strúhanku si dám do igelitového vrecúška a tĺčikom strúhanku vklepem do mäsa.
Strúhankou obalené rezne potom obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a následne sprudka opečieme na rozohriatej panvici s olejom. Opekáme krátko z oboch strán. V ďalšom hrnci alebo panvici si rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mletú červenú papriku a mletý kmín. Za stáleho miešania ešte pridáme kečup a horčicu. Do tohto hrnca potom vkladáme opečené bravčové rezne a dusíme podliate troškou vody asi pol hodinku, aby nám vzniklo mäkké a šťavnaté mäsko.