REKLAMA
Žemličky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
Kvások
- 1 hrnček mlieko polotučné
- 42 g čerstvé droždie
- 2 polievková lyžica kryštálový cukor
- pol hrnčeka voda
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 hrnček špaldová múka
Cesto
- 4 hrnčeky špaldová múka
- 2 kus vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
130 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie zmiešame dokopy (vodu a mlieko vlažnú) a poriadne premiešame, aby sa kvások a maslo rozpustili. Necháme 20 minút kvasiť.
2. Krok
Z múky, vajec a hotového kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Hotové cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a vytvarujeme buchtičky.
3. Krok
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod utierkou 15 min odležať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo čím len chcete vy.
4. Krok
Pečieme 15 minút na 200°C.