REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YWP5LSgyKuUl3jd5euy5/e421ddd24482a21792814cb4da7abb4f.jpeg)
Žemľovka z celozrnného toastového chleba
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 pl ghee
- 18 ks celozrnného toastového chleba
- 3 kus vajce
- 1⁄2 l mlieka
- 100 g vlašské orechy
- 500 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
- 4 kus väčšie jablká
- mletú škoricu
- xylitol alebo iné sladidlo množstvo nepíšem závisí od toho akú sladkú žemľovku chcete
- 2 čl trstinovej múčky
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Formu na pečenie vymažeme maslom. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s mliekom, toasty postupne po jednom namáčame do mlieka so žĺtkom a ukladáme vedľa seba do formy (30x20).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YWP5LSgyKuUl3jd5euy5/231dadeadf15a08b5c854f35f0508afa.jpeg)
2. Krok
Na toastový chlieb vrstvíme postrúhané jablká, tvaroh a všetko zasypeme cukrom a škoricou. Na koniec posypeme orechmi. Tento postup opakujeme ešte 2x s tým že na koniec pôjde na vrch toastový chlieb. Žemľovku vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 30 minút.
3. Krok
Kým sa žemľovka pečie, z bielkov a trstinovej múčky vyšľaháme tuhý sneh. Keď je žemľovka upečená, pridáme na vrch sneh z bielkov a dáme zapiecť ešte na 5 minút.