REKLAMA
Žemľovka z celozrnného toastového chleba
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 pl ghee
- 18 ks celozrnného toastového chleba
- 3 kus vajce
- 1⁄2 l mlieka
- 100 g vlašské orechy
- 500 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
- 4 kus väčšie jablká
- mletú škoricu
- xylitol alebo iné sladidlo množstvo nepíšem závisí od toho akú sladkú žemľovku chcete
- 2 čl trstinovej múčky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Formu na pečenie vymažeme maslom. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s mliekom, toasty postupne po jednom namáčame do mlieka so žĺtkom a ukladáme vedľa seba do formy (30x20).
2. Krok
Na toastový chlieb vrstvíme postrúhané jablká, tvaroh a všetko zasypeme cukrom a škoricou. Na koniec posypeme orechmi. Tento postup opakujeme ešte 2x s tým že na koniec pôjde na vrch toastový chlieb. Žemľovku vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 30 minút.
3. Krok
Kým sa žemľovka pečie, z bielkov a trstinovej múčky vyšľaháme tuhý sneh. Keď je žemľovka upečená, pridáme na vrch sneh z bielkov a dáme zapiecť ešte na 5 minút.