Už žiadne vyhadzovanie: 6 tipov na chutné varenie zo zvyškov
24. 5. 2023
2 min. čítania
Zdroj: Canva
Varenie zo zvyškov je nielen šikovný spôsob, ako zužitkovať potraviny, ktoré ostali v chladničke, ale tiež otvára dvere k nekonečnej kreativite v kuchyni. Inšpiruj sa šiestimi nápadmi, ako chutne využiť zvyšky kurčaťa, zeleniny či ryže.
Ten najjednoduchší a zároveň efektívny spôsob, ako využiť zvyšky kuracieho mäsa je prepašovať ho do chutného šalátu. Jedným z našich favoritov na Instagrame je recept na kurací šalát s krémovou citrónovou omáčkou od autorky hungry.happens. Prispôsobiť ho môžeš podľa svojej chuti a obsahu chladničky.
Frittata je obľúbený druh omelety v Taliansku. Instagramový recept na frittatu so syrom Brie a šunkou od autorky missohlaura kombinuje špargľu, syr, pór a šunku, ale pripraviť ju môžeš v štýle čo dom dal. Napríklad aj s hubami, špenátom či inou zeleninou.
Ďalší skvelý tip na využitie kuracieho mäsa je obaliť ho v medovo-cesnakovej omáčke a podávať s obľúbenými cestovinami. O svoj recept na rezance s kuracím mäsom sa na Instagrame podelila simplecooq.
Dôkaz, že aj zo zvyškov z chladničky sa dá pripraviť skutočne výnimočný pokrm sú aj zeleninové lasagne, zapečené s brokolicou a hubami. Autorka videa antoninaparker priznáva, že druh zeleniny v recepte sa môže nekonečne obmieňať.
Ak vám ostala ryža z obeda, odporúčame ju na večeru zužitkovať v tomto chutnom rizote. Kombinácia zeleného hrášku a cesnaku z neho robí favorita jarných zdravých receptov. Autorka videa thejamlab dokonca pridala extra tip na ryžové guličky.
Výber top 6 tipov na recepty zo zvyškov, ktoré nás zaujali na Instagrame, zakončujeme chutným slaným koláčom z lístkového cesta od monicamarennna. Naplniť ho stačí varenými zemiakmi, šunkou, syrom a do 30 minút je na stole.