REKLAMA

Absolútne najlepšie vegánske brownies

Sú mimoriadne jemné a čokoládové :) - aquafaba - viskózna tekutina z plechovky cíceru - vegánske maslo môže byť nahradené aj ghee

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 120 ml aquafaby tekutá z plechovky cíceru Pridané do
  • 270 g trstinového cukru Pridané do
  • 75 g horkej čokolády Pridané do
  • 110 g vegánskeho masla Pridané do
  • 90 g hladkej múky Pridané do
  • 90 g polohrubej múky Pridané do
  • 45 g kakaa Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Pridané do
  • 1 čl kávového prášku dobrovolne Pridané do
  • 90 g kúsky horkej čokolády Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Múku a kakaový prášok spolu preosejte v strednej miske, aby ste predišli hrudkám.

2. Krok

Zmiešajte aquafabu a cukor (v druhej miske). Použite  mixér, aby ste ich spolu rozšľahali.To, že je hotovo, spoznáte, keď bude zmes vyzerať hustá, lesklá. Teraz môžete do zmesi aquafaba pridať vanilku, soľ a espresso prášok/instantný kávový prášok 1 a 1/2 čl.

3. Krok

Urobte is vodný kúpeľ a do misky vložte nasekanú čokoládu a  vegánske maslo a miešajte až kým sa čokoláda nerozpustí.

4. Krok

Roztopenú čokoládovú zmes pridávajte do aquafaba zmesi, kým sa dobre nespojí.

5. Krok

Jemne vmiešajte suchú zmes do mokrých surovín, kým sa nespojí a nezostane žiadna suchá múka. Vmiešame čokoládové lupienky. (Poznámka : Cesto bude dosť husté, oveľa hustejšie ako štandardné cesto na koláčiky.)

6. Krok

Cesto preneste do vystlanej formy na pečenie s rozmermi cca 20 × 20 cm a povrch uhlaďte špachtľou.

7. Krok

Brownies pečieme cca 35 min pri 175°C.

8. Krok

Pred krájaním nechajte vychladnúť a užívajte si!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4775 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2227 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1444 receptov

Pre tehotné

1441 receptov