Absolútne najlepšie vegánske brownies
Sú mimoriadne jemné a čokoládové :) - aquafaba - viskózna tekutina z plechovky cíceru - vegánske maslo môže byť nahradené aj ghee
Ingrediencie
- 120 ml aquafaby tekutá z plechovky cíceru
- 270 g trstinového cukru
- 75 g horkej čokolády
- 110 g vegánskeho masla
- 90 g hladkej múky
- 90 g polohrubej múky
- 45 g kakaa
- 1⁄2 čl soli
- 1 čl vanilkového extraktu
- 1 čl kávového prášku dobrovolne
- 90 g kúsky horkej čokolády
Najnovšie letáky
Postup
Múku a kakaový prášok spolu preosejte v strednej miske, aby ste predišli hrudkám.
Zmiešajte aquafabu a cukor (v druhej miske). Použite mixér, aby ste ich spolu rozšľahali.To, že je hotovo, spoznáte, keď bude zmes vyzerať hustá, lesklá. Teraz môžete do zmesi aquafaba pridať vanilku, soľ a espresso prášok/instantný kávový prášok 1 a 1/2 čl.
Urobte is vodný kúpeľ a do misky vložte nasekanú čokoládu a vegánske maslo a miešajte až kým sa čokoláda nerozpustí.
Roztopenú čokoládovú zmes pridávajte do aquafaba zmesi, kým sa dobre nespojí.
Jemne vmiešajte suchú zmes do mokrých surovín, kým sa nespojí a nezostane žiadna suchá múka. Vmiešame čokoládové lupienky. (Poznámka : Cesto bude dosť husté, oveľa hustejšie ako štandardné cesto na koláčiky.)
Cesto preneste do vystlanej formy na pečenie s rozmermi cca 20 × 20 cm a povrch uhlaďte špachtľou.
Brownies pečieme cca 35 min pri 175°C.
Pred krájaním nechajte vychladnúť a užívajte si!