Zdroj: Pixabay
Ajvar
Ajvar je papriková pasta, ktorú si môžete vyrobiť aj sami doma. Do našej domácej paprikovej pasty Ajvar môžeme pridať viac alebo menej chilli príchute.
Ingrediencie
- 550 g červená paprika
- 6 Cibuľa
- 2 chilli papričky
- 2 polievková lyžica Paradajkový pretlak
- 4 polievková lyžica jablčný ocot
- 4 polievková lyžica olivový olej
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Papriky očistite, rozrežte na polovicu a odstráňte semená a vnútorné časti. Papriky položte na plech vyložený papierom na pečenie šupkou nahor.
Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a položte na plech spolu s paprikou.
Zeleninu pečte vo vyhriatej rúre na hornej polici pri teplote 200 °C (horný a dolný ohrev) približne 20 minút, kým paprika nezhnedne.
Zeleninu vyberte z rúry, v miske ju osoľte a nechajte 30 minút odpočívať prikrytú vlhkou utierkou.
Čili papričky nakrájajte nadrobno. Zeleninu s chilli papričkami, olivovým olejom a paradajkovým pretlakom podusíme v hrnci a ochutíme jablčným octom.
Nakoniec rozmixujte ajvar ručným mixérom a dochuťte ho soľou. Ajvar nalejte do pohárov.