Zdroj: Pixabay
Ako pripraviť lahodné citrónové kuracie mäso Francaise
Toto je jedno z mojich jedál, keď chcem rodine dopriať niečo výnimočné. Nádherne upečené kuracie mäso marinované v krémovom vaječnom cestíčku a preliate citrónovou omáčkou nikdy nesklame. Verte mi, že keď raz ochutnáte toto pikantné kura Francaise, pridáte si ho na zoznam svojich obľúbených receptov.
Ingrediencie
- 4 Vykostené kuracie prsia
- 1⁄2 pohár múka
- 2 vajcia
- 2 pl mlieko
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 3 pl olivový olej
- 2 pl maslo
- 1 pohár Kurací vývar
- 1 Citrón, odšťavený
- 1⁄4 pohár čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná
- plátky citróna na ozdobu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite prípravou kuracích pŕs. Mali by byť dostatočne tenké, aby boli krehké a rovnomerne upečené. Ak sú príliš hrubé, opatrne ich vodorovne nakrájajte alebo naklepte na hrúbku asi 1/4 až 1/2 palca.
V plytkej miske zmiešajte múku, soľ a korenie. V inej miske rozšľahajte vajcia s mliekom. Táto dvojfázová úprava dodá kurčaťu úžasnú chuť a štruktúru, preto ju určite nevynechajte.
Olej rozohrejte vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Kým sa zohreje, obalte každý kúsok kurčaťa v múke a potom vo vaječnej zmesi, pričom sa uistite, že je úplne obalené.
Na panvicu pridajte maslo. Keď sa rozpustí, pridajte kúsky kurčaťa. Panvicu nepreplňujte, možno budete musieť variť po častiach. Každú stranu pečte približne 3 - 4 minúty alebo dozlatista. Spôsob, ako zistiť pripravenosť, je pekná, chrumkavá zlatistá farba, pričom sa uistite, že je prepečené.
Kuracie mäso preložte na tanier. V tej istej panvici pridajte kurací vývar a citrónovú šťavu a dobre premiešajte, aby sa panvica odmastila. Priveďte ju do mierneho varu a nechajte ju niekoľko minút mierne zredukovať.
Kuracie mäso vráťte na panvicu a polejte ho omáčkou. Pridajte čerstvú nasekanú petržlenovú vňať a ozdobte plátkami citróna.