REKLAMA

Zdroj: Amalje for iStockPhotos

Ako pripravíte kandizovaný zázvor?

Kandizovaný zázvor je jeden z mojich najobľúbenejších receptov. Výsledkom je lahodná sladká a pikantná pochúťka, ktorá je zároveň dobrá pre vaše trávenie. Je úplne domáci a chutí oveľa lepšie ako verzia kúpená v obchode. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, potrebujete len trochu trpezlivosti a času.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g čerstvý zázvor Pridané do
  • 400 g cukor Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
  • Granulovaný cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Ak si chcete vyrobiť vlastný kandizovaný zázvor, najprv zázvor ošúpte. Šupku môžete ľahko oškrabať čajovou lyžičkou bez toho, aby ste zbytočne spotrebovali veľkú časť zázvoru. Potom zázvor nakrájajte na tenké plátky.

2. Krok

Zázvor vložte do stredne veľkého hrnca, pridajte vodu a priveďte do varu. Potom nechajte zázvor variť na miernom ohni približne 30 minút alebo kým nezmäkne.

3. Krok

Pri vylievaní vody buďte opatrní, je veľmi horúca. Skúste si však ponechať aj časť zázvorového vývaru, môže slúžiť ako základ pre lahodný čaj.

4. Krok

Do panvice pridajte cukor a premiešajte ho so zázvorom. Zmes nechajte variť na miernom ohni, kým sa z cukru nevytvorí sirup. To môže trvať približne 20 až 30 minút.

5. Krok

Teraz položte plátky zázvoru na plech vystlaný papierom na pečenie a posypte ich kryštálovým cukrom.

6. Krok

Kandizovaný zázvor nechajte vychladnúť a vysušiť. Môže to trvať niekoľko hodín alebo aj celú noc. Čím dlhšie sa zázvor suší, tým je chrumkavejší.

7. Krok

Kandizovaný zázvor môžete jesť samotný, použiť ho do koláčov a muffinov alebo ho pridať do čaju či koktailov. Prajeme vám veľa zábavy pri jeho skúšaní!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov