Zdroj: Amalje for iStockPhotos
Ako pripravíte kandizovaný zázvor?
Kandizovaný zázvor je jeden z mojich najobľúbenejších receptov. Výsledkom je lahodná sladká a pikantná pochúťka, ktorá je zároveň dobrá pre vaše trávenie. Je úplne domáci a chutí oveľa lepšie ako verzia kúpená v obchode. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, potrebujete len trochu trpezlivosti a času.
Ingrediencie
- 500 g čerstvý zázvor
- 400 g cukor
- 500 ml voda
- Granulovaný cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Ak si chcete vyrobiť vlastný kandizovaný zázvor, najprv zázvor ošúpte. Šupku môžete ľahko oškrabať čajovou lyžičkou bez toho, aby ste zbytočne spotrebovali veľkú časť zázvoru. Potom zázvor nakrájajte na tenké plátky.
Zázvor vložte do stredne veľkého hrnca, pridajte vodu a priveďte do varu. Potom nechajte zázvor variť na miernom ohni približne 30 minút alebo kým nezmäkne.
Pri vylievaní vody buďte opatrní, je veľmi horúca. Skúste si však ponechať aj časť zázvorového vývaru, môže slúžiť ako základ pre lahodný čaj.
Do panvice pridajte cukor a premiešajte ho so zázvorom. Zmes nechajte variť na miernom ohni, kým sa z cukru nevytvorí sirup. To môže trvať približne 20 až 30 minút.
Teraz položte plátky zázvoru na plech vystlaný papierom na pečenie a posypte ich kryštálovým cukrom.
Kandizovaný zázvor nechajte vychladnúť a vysušiť. Môže to trvať niekoľko hodín alebo aj celú noc. Čím dlhšie sa zázvor suší, tým je chrumkavejší.
Kandizovaný zázvor môžete jesť samotný, použiť ho do koláčov a muffinov alebo ho pridať do čaju či koktailov. Prajeme vám veľa zábavy pri jeho skúšaní!