REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Ako urobiť najlepší dip z omáčky tahini
Tento jednoduchý a ľahko pripraviteľný dip z tahini je bohatý, aromatický a perfektný dip k hranolčekom, pita chlebu alebo zelenine. Vďaka krémovej konzistencii a jedinečnej zmesi chutí sa určite stane hitom na akomkoľvek stretnutí alebo jednoducho ako chutné občerstvenie na doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 pohár tahini
- 3 strúčiky Cesnak (mletý)
- 4 pl citrónová šťava
- 2 pl Extra panenský olivový olej
- Soľ podla chuti
- 6 pl Voda (alebo do požadovanej konzistencie)
- 1 čajová lyžička Mletý rasca (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
V miske zmiešajte tahini, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej a soľ. Dobre premiešajte.
2. Krok
Postupne pridávajte vodu do zmesi za stáleho šľahania, kým nedosiahnete krémovú konzistenciu.
3. Krok
V prípade potreby primiešajte mletú rascu, aby ste získali extra chuť.
4. Krok
Dip ochutnajte a dochuťte podľa vlastnej chuti.
5. Krok
Dip preložte na servírovací tanier a ozdobte ho čerstvou petržlenovou vňaťou.
6. Krok
Podávajte so zeleninou, hranolkami alebo pita chlebom.