REKLAMA

Zdroj: Freepik

Ako vyrobiť nadýchané marshmallows bez sirupu

Tento recept je jednoduchý na prípravu, nevyžaduje sirup a marshmallow chutia rovnako lahodne ako tie kupované v obchode.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24
  • 3 pl želatíny Pridané do
  • 12 pohár Studenej vody Pridané do
  • 112 poháre kryštálového cukru Pridané do
  • 1 pohár Vody (dodatočná) Pridané do
  • 1 čajová lyžička Vanilkového extraktu Pridané do
  • 14 pohár kukuričný škrob Pridané do
  • 14 pohár práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Začnite zmiešaním želatíny a 1/2 šálky studenej vody vo veľkej miske. Nechajte ju odstáť, kým si pripravíte cukrový roztok. Tým, že necháte želatínu rozpustiť, zabezpečíte jemnejšiu štruktúru konečného výrobku.

2. Krok

V hrnci na miernom ohni zmiešajte kryštálový cukor a 1 šálku vody. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Neponáhľajte sa s týmto krokom; trpezlivosť je rozhodujúca na dosiahnutie dokonalej štruktúry.

3. Krok

Cukrový roztok priveďte do varu a nechajte ho variť približne 15 minút. Nezabudnite kontrolovať teplo, pretože roztok sa môže vyvariť, ak ho nebudete kontrolovať.

4. Krok

Keď je cukrový roztok pripravený, opatrne ho nalejte na želatínu a začnite ju šľahať na nízkych otáčkach elektrickým mixérom.

5. Krok

Asi po minúte postupne zvýšte rýchlosť mixéra na vysokú a šľahajte, kým zmes nezmatnie a nezhustne. Týmto postupom podľa návodu zabezpečíte, že vaše marshmallow budú ľahké a nadýchané.

6. Krok

Pridajte vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa úplne nezapracuje. S pridaním vanilky sa skutočne prejaví autentická domáca chuť.

7. Krok

Štvorcovú formu na pečenie vysypte zmesou kukuričného škrobu a práškového cukru. To pomôže zabrániť prilepeniu marshmallow na misu.

8. Krok

Nalejte zmes marshmallow do misky a nechajte ju stuhnúť aspoň 2 hodiny alebo kým nie je pevná. Odolajte pokušeniu urýchliť tento proces, pretože správne stuhnutie marshmallows zaručuje dokonalú štruktúru.

9. Krok

Po stuhnutí nakrájajte marshmallow na štvorce a posypte ich väčšou dávkou zmesi kukuričného škrobu a práškového cukru, aby sa nelepili.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov