Zdroj: Freepik
Ako vyrobiť nadýchané marshmallows bez sirupu
Tento recept je jednoduchý na prípravu, nevyžaduje sirup a marshmallow chutia rovnako lahodne ako tie kupované v obchode.
Ingrediencie
- 3 pl želatíny
- 1⁄2 pohár Studenej vody
- 11⁄2 poháre kryštálového cukru
- 1 pohár Vody (dodatočná)
- 1 čajová lyžička Vanilkového extraktu
- 1⁄4 pohár kukuričný škrob
- 1⁄4 pohár práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Začnite zmiešaním želatíny a 1/2 šálky studenej vody vo veľkej miske. Nechajte ju odstáť, kým si pripravíte cukrový roztok. Tým, že necháte želatínu rozpustiť, zabezpečíte jemnejšiu štruktúru konečného výrobku.
V hrnci na miernom ohni zmiešajte kryštálový cukor a 1 šálku vody. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Neponáhľajte sa s týmto krokom; trpezlivosť je rozhodujúca na dosiahnutie dokonalej štruktúry.
Cukrový roztok priveďte do varu a nechajte ho variť približne 15 minút. Nezabudnite kontrolovať teplo, pretože roztok sa môže vyvariť, ak ho nebudete kontrolovať.
Keď je cukrový roztok pripravený, opatrne ho nalejte na želatínu a začnite ju šľahať na nízkych otáčkach elektrickým mixérom.
Asi po minúte postupne zvýšte rýchlosť mixéra na vysokú a šľahajte, kým zmes nezmatnie a nezhustne. Týmto postupom podľa návodu zabezpečíte, že vaše marshmallow budú ľahké a nadýchané.
Pridajte vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa úplne nezapracuje. S pridaním vanilky sa skutočne prejaví autentická domáca chuť.
Štvorcovú formu na pečenie vysypte zmesou kukuričného škrobu a práškového cukru. To pomôže zabrániť prilepeniu marshmallow na misu.
Nalejte zmes marshmallow do misky a nechajte ju stuhnúť aspoň 2 hodiny alebo kým nie je pevná. Odolajte pokušeniu urýchliť tento proces, pretože správne stuhnutie marshmallows zaručuje dokonalú štruktúru.
Po stuhnutí nakrájajte marshmallow na štvorce a posypte ich väčšou dávkou zmesi kukuričného škrobu a práškového cukru, aby sa nelepili.