Zdroj: Natalikaevsti from Getty Images
Aronie a jablkový džem
Tento recept sa osvedčí každý rok, keď príde čas zberu arónie a jabĺk. Chuť tohto džemu je skutočným osviežením pre zimné dni.
Ingrediencie
- 1 kg Aronia
- 1 kg jablká
- 11⁄2 kg cukor
- 1 pohár vody
Najnovšie letáky
Postup
Aronie a jablká dobre umyte, z jabĺk odstráňte stopky a semenné hniezda. Na zmäknutie ovocia odporúčam použiť pomalý hrniec - celý proces je tak oveľa jednoduchší.
Nakrájajte jablká na malé kúsky aj so šupkou (tá dodá džemu krásnu vôňu).
Aronie a jablká vložte do veľkého hrnca, pridajte vodu a varte na miernom ohni, kým ovocie nezmäkne a nevznikne dužina.
Keď je ovocie mäkké, pridajte cukor. Všetko premiešajte a varte približne ďalšie 2 hodiny, kým zmes nezačne hustnúť. Odporúčam vždy neustále miešať, aby sa džem nepripálil na dno hrnca.
Priveďte do varu a varte, kým džem nezačne hustnúť. Vypnite oheň a ešte horúci džem prelejte do pohárov a pevne ich uzavrite.