Zdroj: Freepik
Autentická tradičná texaská marináda na pečený bôčik
Tento jednoduchý, ale účinný recept na potieranie bôčika v texaskom štýle zabezpečí, že váš bôčik bude aromatický a chutný. Nádherná zmes korenín preniká do mäsa počas varenia a dodáva mu neodolateľnú vôňu a chuť. Toto potieranie sa dá použiť aj na iné druhy mäsa, napríklad bravčové, kuracie a hovädzie rebrá.
Ingrediencie
- 1⁄2 pohár hnedý cukor
- 1⁄2 pohár údená paprika
- 3 pl mleté čierne korenie
- 3 košér soľ
- 2 pl chilli prášok
- 1 polievková lyžica cesnakový prášok
- 1 polievková lyžica cibuľový prášok
- 1 polievková lyžica mletej rasce
- 1 čajová lyžička kajenské korenie
Najnovšie letáky
Postup
V stredne veľkej miske zmiešajte hnedý cukor, údenú papriku, čierne korenie, kuchynskú soľ, chilli, cesnakový prášok, cibuľový prášok, mletú rascu a kajenské korenie.
Ingrediencie premiešajte vidličkou, kým sa dôkladne nespoja a zmes nebude jednotná.
Hrudný kôpor bohato potrite a dbajte na to, aby ste ho rovnomerne pokryli zo všetkých strán. Vmasírujte ho do mäsa. Potretie môžete použiť ihneď alebo ho môžete nechať pred varením až 24 hodín v chladničke, aby sa do mäsa lepšie dostala chuť.
Zvyšky nátierky skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom a suchom mieste až šesť mesiacov.