Zdroj: Pixabay
Autentické thajské mleté kuracie klobásy
Recept na thajské kuracie klobásové rolky predstavuje thajskú obmenu klasickej klobásovej rolky. Spojenie tradičnej kuracej klobásy s exotickými chuťami thajskej kuchyne, ako je citrónová tráva a rybia omáčka, robí z týchto roliek lahodné predjedlo, občerstvenie alebo pohostenie na večierku. Okrem toho, že sú pikantné a sýte, sú celkom jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
- 500 g Kuracie mleté mäso
- 2 strúčiky Cesnak, jemne nasekaný
- 1 Malá cibuľa, jemne nasekaná
- 1 Stonka citrónovej trávy, len biela časť, jemne nasekaná
- 1 polievková lyžica rybacia omáčka
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica sladká chilli omáčka
- 1 Mrkva, jemne nastrúhaná
- 2 Zelená cibuľka, jemne nakrájaná
- 3 listy lístkové cesto
- 1 rozšľahané vajce
- sezamové semienka na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
Vo veľkej miske zmiešajte kuracie mäso, strúčiky cesnaku, cibuľu, citrónovú trávu, rybiu omáčku, sójovú omáčku, sladkú čili omáčku, mrkvu a zelenú cibuľku. Miešajte, kým sa dobre nespoja.
Každý plát cesta rozrežte na polovicu. Kuraciu zmes rozdeľte na šesť rovnakých častí a každú časť vytvarujte do tvaru polena. Každé poleno položte pozdĺž dlhšej strany polovice cesta.
Cesto zrolujte tak, aby sa do neho zmestila náplň, a ukončite rolku švom nadol.
Každú rolku potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami.
Každú rolku nakrájajte na polovice alebo na požadovanú veľkosť a položte ich na pripravený plech.
Pečte 30 minút alebo kým nie sú zlatohnedé a prepečené.