REKLAMA
Zdroj: Guzel Kamalova from Getty Images
Azu po tatársky
Azu po tatársky je mäsové jedlo, ktoré sa podáva so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzie stehno
- 70 g paradajkový pretlak
- 300 ml mäsový vývar
- 1 ks feferónka
- 2 ks sterilizovaná uhorka
- 1 kl hladká múka
- 1 kl mletá červená paprika
- citrónová šťava
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na rezančeky a opražíme na rozohriatom oleji.
2. Krok
Po chvíli ho osolíme, okoreníme, pridáme nakárájané uhorky, posekanú feferónku a paradajkový pretlak.
3. Krok
Za stáleho miešania poprášime hladkou múkou, mletou paprikou, zalejeme horúcim vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
4. Krok
Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.
5. Krok
Nakoniec to dochutíme citrónovou šťavou a soľou.