Zdroj: izmask from Getty Images
Babičkine vanilkové rožky
Vanilkové rožky sú jednou z mojich najobľúbenejších vianočných sladkostí a pokaždé sa na ne teším celý rok. Ich príprava je, hoci môže na prvý pohľad pôsobiť náročne, veľmi jednoduchá a výsledok je vždy perfektný.
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky
- 200 g masla
- 2 kus vanilkové cukry
- 100 g mletých vlašských orechov
- 80 g práškový cukor
- štipka soli
- citrónová kôra
- práškový cukor na obalenie
Najnovšie letáky
Postup
Začneme zmiešaním múky, masla, orechov, práškového cukru, soli a citrónovej kôry dohromady.
Z cesta vyformujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože pomáha cestu stvrdnúť, čím sa potom lepšie formuje.
Predtým ako začnete tvarovať rožky, predhrejte rúru na 180 stupňov. Cesto z chladničky rozdeľte na menšie časti a z každej vyformujte tenkú rolku, ktorú nakrájate na rovnaké kúsky.
Z každého kúsku vytvarujte malý rožok.
Rožky pokladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 10-12 minút alebo kým nie sú pekne zlaté.
Keď sú rožky ešte teplé, vyváľajte ich v zmesi vanilkového cukru a práškového cukru.