REKLAMA
Bábovka s čokoládou
Tento recept na bábovku s čokoládou je ľahký na prípravu. Je ideálne k rannej káve alebo ako dezert po obede.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 250 g múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 200 g cukor
- 125 g maslo
- 100 g čokoláda na varenie
- 4 ks vajcia
- 1 šálka mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na bábovku, vymastite ju a posypte múkou.
2. Krok
V jednej nádobe zmiešajte múku s práškom do pečiva a v druhej nádobe zmiešajte maslo, cukor, vajcia a mlieko do hladka.
3. Krok
Pomaly pridávajte suchú zmes do mokrej a miešajte do hladka.
4. Krok
Nastrúhajte čokoládu a pridajte ju do cesta.
5. Krok
Nalejte cesto do pripravenej formy a bábku pečte v rúre 60 minút.
6. Krok
Nechajte bábovku vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte z formy.