REKLAMA

Zdroj: manyakotic from Getty Images

Baklažánová nátierka

Táto baklažánová nátierka je vynikajúca príloha k pečivu. Môžete ju použiť aj ako súčasť rýchleho obedu alebo večere.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks baklažán Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov a baklažány prepečte do mäkka. To trvá zhruba 30 minút.

2. Krok

Z baklažánov odstráňte kožu a vložte ich do mixéra. Pridajte cesnak, olivový olej, šťavu z citróna a nakrájanú červenú papriku.

3. Krok

Všetko spolu jemne rozmixujte do hladka. Kým je to ešte teplé, ochuťte soľou a korením.

4. Krok

Pred podávaním nechajte nátierku vychladnúť. Podávajte s pečivom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov