REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PoxMlwNLyr7mR72QE9g-/97c691ae598f087d64910e0079aec4.jpg)
Zdroj: manyakotic from Getty Images
Baklažánová nátierka
Táto baklažánová nátierka je vynikajúca príloha k pečivu. Môžete ju použiť aj ako súčasť rýchleho obedu alebo večere.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks baklažán
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivový olej
- 1 ks citrón
- 1 ks červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov a baklažány prepečte do mäkka. To trvá zhruba 30 minút.
2. Krok
Z baklažánov odstráňte kožu a vložte ich do mixéra. Pridajte cesnak, olivový olej, šťavu z citróna a nakrájanú červenú papriku.
3. Krok
Všetko spolu jemne rozmixujte do hladka. Kým je to ešte teplé, ochuťte soľou a korením.
4. Krok
Pred podávaním nechajte nátierku vychladnúť. Podávajte s pečivom.